RONJENJE U VATROGASTVU!

 

Sukladno europskoj i svjetskoj praksi, za upravljanje u hitnim situacijama, osim spašavanja od dubina i visina uvedeno je i ronjenje u vatrogastvo!

 

Naš tim se trenutno sastoji od 2 člana, te Svaki član tima godišnje napravi od 30 do 60 trenažnih urona u svim uvjetima. Velik dio trenažnih urona otpada na dubinske urone (više od 20 m). Osposobljeni smo isto tako za pružanje pomoći unesrećenim roniocima (specijalnost Stress and rescue), noćno ronjenje, povodna navigacija, dubinsko ronjenje, ronjenje na olupinama itd.

 

Ronilački tim izuzetno je aktivan i na području očuvanja voda i prirode općenito, te Hrvatske kulturne i povijesne baštine o čemu svjedoči brojna sudjelovanja na različitim ronilačkim eko-akcijama na području Istre i kvarnera. Naravno, uz ekologiju, eko-akcije još su jedna prilika za uvježbavanje ronilačkih vještina usko vezanih uz posao vatrogasnog ronilačkog tima kao što je orijentacija i pretraživanje pri smanjenoj ili nikakvoj vidljivosti, podizanje i prenošenje predmeta pod vodom itd.